Klimatická změna zkracuje slavíkům křídla

Hnízdní areál slavíka obecného (Luscinia megarhynchos), se rozprostírá v Evropě a části Asie, na zimu slavící migrují do subsaharské Afriky. Nová studie publikovaná v časopise The Auk: Ornithological Advances naznačuje, že přirozený výběr, jehož původcem je v tomto případě pravděpodobně … Pokračování textu Klimatická změna zkracuje slavíkům křídla